Як правильно пити пуер

Якщо ви ще не стикалися із традиційною чайною культурою Китаю, вам буде особливо цікава ця стаття, яка розповідає про те, як правильно пити пуер традиційним китайським способом. Також ми наведемо свої міркування щодо того, як пити чай разом із якими-небудь продуктами харчування.

Як правильно заварювати пуери

Для того, щоб зрозуміти для себе, як правильно пити чай, щоб отримати від цього процесу максимальне задоволення, варто визначитися, для чого ви його п’єте. Здавалося б, відповідь на це питання очевидна – для того, щоб отримати від цього процесу максимум задоволення та приємних відчуттів, а також користі. Однак про користь кожного продукту можна прочитати в інтернеті величезну кількість інформації, тим більше якщо йдеться про такий різноманітний продукт, як чай. Адже пуер із Китаю нещодавно потрапив на вітчизняний ринок, тому він залишається загадкою для більшості українців.

Покупець, який хоче зрозуміти, як правильно пити китайський чай, повинен слідувати класичним технікам заварювання цього напою, різним для шу і шен пуерів. Дотримуйтесь правильної температури води, яка може досягати 98 градусів для шу і 80…85 градусів для шенів. Не варто перетримувати чай, особливо це небезпечно у разі шен, тому що шен пуери досить швидко починають гірчити при тривалому контакті з гарячою водою. Млинець розшаровується акуратно, з використанням ножа для колки пуера, який слід рухати вздовж спресованого в чайного листя.

Щодо продуктів, які вживаються разом із чаєм, щодо них у кожного народу виробилися свої уявлення. З точки зору китайців і японців, що зберегли свої унікальні національні традиції чаювання, японське вживання цього напою разом з харчовими продуктами фактично неприпустимо. Японці особливо консервативні щодо цього. Перед тим, як пити пуер, бажано вживати деяку кількість їжі, оскільки більшість сортів значно покращує травлення. Такими є властивості цього чаю, які використовують у своїй практиці китайські дієтологи.

З чим п'ють чай поза Китаєм

Однак багато народів, які вже давно познайомилися з чаєм і його дією на організм людини, із задоволенням п’ють цей напій з добавками. Так, у Західній Європі та у слов’янських країнах повсюдно чайничають із цукром та солодощами. В арабських країнах п’ють гарячий чорний, іноді у випадку з Північною Африкою і зелений з перцевою м’ятою. У напій найчастіше також кладуть цукор. Іноді жителі Північної Африки п’ють чай із цукром, додаючи до нього лід, лимон чи лайм, і навіть сік апельсина чи грейпфрута. Однак ефект чаю пуер досі залишається невідомим представникам більшості культур, які населяють нашу планету.

Чай з лимоном відомий також на території Туреччини та Ірану. Замість цукру цей напій закушують інжиром та родзинками. У готовий настій можуть додавати кардамон, імбир, бадьян, корицю та інші відомі спеції. Але найбільше спецій, мабуть, кладуть індійці. Вони додають як лимон та інші цитрусові, так і цукор, а також корицю, кардамон, аніс, та безліч інших різноманітних ароматичних та смакових добавок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *