Як настроїтись на чайну церемонію?

Чайна традиція Китаю формувалася століттями, тому її тонкощі вимагають особливої ​​уваги та поваги. Трепетного відношення та глибокого занурення. Стратегія чайних пакетиків тут зовсім не пасує. Та й пити якісний китайський чай поспіхом або на ходу вважається поганим тоном. На чаювання напевно потрібно налаштуватися, створити відповідну атмосферу.

Як правильно розпочати чайну церемонію?

Щоб по-справжньому насолодитися чаєм, потрібно постаратися розслабитися, позбутися сторонніх думок і відкласти на якийсь час насущні турботи. Потім поволі приготувати всі необхідні предмети для чайної церемонії. Нагріти воду та підготувати чай до проливів. Після цього важливо зловити правильну хвилю, зазирнути усередину себе.

Спершу це буде непросто. Відпустіть ваші думки, не намагайтеся відчайдушно припинити їх бурхливий потік, піддайтеся цій галасливій бурхливій стихії. Не бійтеся, вони вилетять у процес церемонії. З кожним разом їх потік буде зменшуватися, і часу для того щоб вони пішли, буде потрібно все менше.

Роль музики у чайній церемонії

Музика – незамінний помічник у створенні будь-якого настрою. У чайних часто можна почути специфічну музику: тиху, заспокійливу, ненав’язливу. Вона виконується на традиційних китайських інструментах, таких як Гуцінь, Піпа, Ерху, Гучжен, Діцзи, Сяо та багатьох інших.

У чайній церемонії кожен елемент грає певну роль, і музика займає одне з перших місць. Адже вона, немов досвідчений гід, проводить Вас у незвіданий світ чаю, занурює у себе. Можливо, спочатку ця музика здасться складною і незрозумілою, оскільки в ній багато високих звуків, і вона має складну структуру. Кожен інструмент, що бере участь у ній, кожен звук – все наповнене глибоким змістом. Не варто її аналізувати, просто прийміть цю допомогу в налаштуванні на чайний лад.

На просторах Інтернету ви знайдете різні вибірки китайської чайної музики. Вибирайте вподобану і в дорогу! Чайну, звичайно ж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *