Що таке зв’язаний чай або чай квітка

Китайські чаї мають величезну кількість форм: пресовані млинці та голови пуера, пуерні таблетки, розсипні зелені, білі та червоні чаї. Найбільш незвичайною з них можна по праву вважати квітковий зв’язаний чай. Чайне листя вручну пов’язує китайські майстри, отримуючи в результаті особливі кульки. Коли ці кульки розкриваються, ми отримуємо справжнісінький витвір мистецтва! Саме тому зв’язаний чай традиційно заварюють у прозорому посуді.

ЩО ТАКЕ ЗВ'ЯЗАНІ ЧАЇ?

Створюється зв’язаний чай із білих, зелених сортів чаю, а також із улунів та інших слабоферментованих сортів. У кожному маленькому грудочку такого чаю захований сюрприз – квіти. Коли кульки заварюють, вони розкриваються і відкривають свої секрети нашому погляду.

Кількість квітів може бути різною: від однієї квітки до величезного грона. Пов’язаний чай чудово вписується в атмосферу свята та чудово підходить для подарунка. Він створюється не так для пиття, як для найвищої естетичного насолоди.

РІЗНОВИДИ ЗВ'ЯЗАНОГО ЧАЮ

Для виготовлення таких кульок збирають молоді чайні листи та бруньки з чайних дерев. Потім їм надають потрібної форми: куля, квітковий бутон, піраміда, кільце, китайський ліхтарик. Іноді створюються й зовсім незвичайні: заєць, чайничок чи пагода.

Найчастіше зв’язані чаї містять у собі квіти. Традиційно це квіти жасмину, але буває також і камелія, троянда, календула, конюшина… Іноді квіти поєднують у цілі букети, які радують нас також ароматом та екзотичним смаком.

Зв’язані чаї мають багато різновидів. Вони різняться за формою, кольорами та ароматами. Багато чаїв є чудовою прикрасою чайної церемонії навіть у зв’язаному вигляді. Наприклад «Зелений півонія» ніжно-бірюзового кольору, рожеві кульки «Жасминової полуниці», «Ягідне серце» у формі серця. Пов’язаний чай «Нефритовий лотос» після заварювання є світло-зеленим настоєм з гірляндою витончених квітів. Заварюючи «Вогненний розрахунок» у воді виринають жовті квіточки османтусу, а в середині ємності з чаєм розкривається вогненно-червона квітка.

Кожному любителю чаю варто спробувати заварити цю квіткову красу. Смаку не варто чекати, але ось естетичне задоволення гарантоване.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *