Як заварювати улун з використанням посуду для чайної церемонії

Якщо Ви – новачок у чайній майстерності та хочете зрозуміти, як заварювати улун або як правильно пити чай пуер з дотриманням усіх традиційних особливостей цього процесу, ми дамо вам кілька корисних практичних порад. Також у цій статті ми розглянемо такі атрибути чайної церемонії, як чахай, чи море чаю, і гундаобей, чи чаша справедливості. Поговоримо докладніше про ці широко відомі у Піднебесній предмети чайної церемонії та повсякденного побуту, а також вивчити властивості чаю пуер, цікаві для вітчизняних споживачів.

Що таке море чаю і як його використовують у чайних церемоніях

Після того, як чай заварений, китайці зливають готовий настій із чайничка або гайвані в іншу спеціальну посудину, яка називається чахай, що в перекладі на російську означає море чаю. Цієї процедури повинні дотримуватися всі, хто хоче зрозуміти, як правильно заварити чай пуер. Часто в процесі переливання настою з однієї посудини в іншу використовують спеціальні ситечки для чаю, які виготовлені з різноманітних металів та їх сплавів. Для того, щоб Ваше чаювання з улуном або пуером було максимально зручним, потрібно використовувати чахай при кожному заварюванні чаю, адже цей посуд здатний виконувати безліч корисних функцій. Ось найочевидніші з них:

  • по-перше, чай у чахаї може деякий час відстоятися, його зручно зливати в цю посудину з чайника, щоб уникнути занадто міцного заварювання, наприклад червоного улуна;
  • по-друге, дрібні чаїнки, які не вловило ситечко, осідають на дно чахая, від цього настій червоного улуна або пуера стає чистішим і прозорішим;
  • по-третє, різні за міцністю шари улуну або червоного чаю, які утворюються при заварюванні, змішуються в чахаї, і згодом, коли чай розливають по піалах, кожен учасник чаювання отримує чай однакової міцності;
  • по-четверте, всі учасники церемонії можуть оцінити колір чайного настою, коли він налитий у чаху;
  • по-п’яте, в чахає щойно злитий гарячий чай трохи остигає, його стає приємніше пити.

Можна сміливо сказати, що гундаобей, чахай чи чаша справедливості – один із найважливіших предметів китайської чайної церемонії, без якого в принципі можна обійтися, але небажано.

Гундаобей або чаша справедливості та її функції

Деякі китайці п’ють чай прямо з гайвані, проте цей спосіб досить незручний для європейця. Чаша справедливості може бути виготовлена ​​з кераміки, фарфору, скла або металу. Деякі фахівці називають чахай (море чаю) або гундаобей (чашу справедливості) «відкритими чайниками». Використання чахаю на ранніх етапах знайомства з китайським чаєм є необхідним для тих, хто хоче зрозуміти, як заварювати улун та інші сорти китайського чаю. Це також допоможе краще відчути ефект чаю пуер

Дрібні чайки буквально всюдисущі, вони проникають буквально у всі отвори, тому і ситечко і чахай («море чаю», або «чаша справедливості») необхідні тим, хто хоче навчитися заварювати китайський чай. Використовуйте цей посуд для того, щоб зменшити кількість осаду в чаї, який Ви заварюєте для себе або своїх друзів, а також для того, щоб правильно перемішати шари чаю, щоб кожен учасник чаювання отримав чай, однаковий за міцністю, смаком та ароматом. Такий якісний чай купити варто кожному любителю ароматного і смачного китайського чаю.

Ситечки для чаю – незамінний інструмент для видалення чайного пилу

Чайний пил – супутник будь-якого чаю, що наскільки якісним він не був. Саме для того, щоб відокремити чайний пил від настою при заварюванні улуну та іншого чаю, китайці використовують спеціальні ситечки для чаю, а також такі судини, як «море чаю» та «чаша справедливості», або «чахай» та «гундаобей».

Якісний червоний улун особливо важливо заварювати правильно з дотриманням усіх традиційних технологій. Якщо ви будете використовувати море чаю, чашу справедливості та ситечко при заварюванні улуна, пуеру, зеленого та червоного чаю, Ви швидко отримаєте оптимальний результат і навчитеся правильно заварювати ці сорти чаю, отримуючи рівномірний та приємний настій зручної для чаювання температури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *